Fancourt – Montagu Golf Course

Een van de 2 parklandbanen die het Fancourt resort rijk is (In totaal 3x 18-holes banen op dit resort in George). Alle banen hier zijn ontworpen door Gary Player. Montagu Course is in het verleden uitgeroepen tot best onderhouden golfbaan van Zuid-Afrika. Een glooiende baan met een lastige rough en heel wat waterhindernissen. Deze baan is echt het hart van het Fancourt Resort en is een genot om te spelen echter niet waanzinnig uitdagend. Caddy is verplicht en alleen te spelen wanneer u verblijft op het Fancourt Golf Resort.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6284 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Fancourt – Outeniqua Golf Course

Outeniqua is de 2e parkland baan van Fancourt genaamd naar de bergkam die op Fancourt uitkijkt. Deze golfbaan is toch even anders als Montagu en schijnbaar makkelijker door z’n iets wijdserre fairways. Toch komt er wel op 11 holes water in het spel waarvan tevens op 4 van de 5 laatste holes als slotakkoord… Ook een geweldig onderhouden baan die niet heel uitdagend is maar wel “risk-rewarding”! Alleen we weten allemaal als we te veel riscio’s nemen dan… juist. Wellicht kan de verplichte caddy u tegenhouden. Overigens alleen te spelen wanneer u verblijft op het Fancourt Golf Resort.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6320 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Fancourt – The Links Course

Gary Player noemt deze baan ook wel zijn beste creatie wereldwijd… Hij heeft hier ook de zege in de Presidents Cup behaald als captain tegen Jack Nicklaus. Zeker niet makkelijk en alleen te bespelen met verplichte caddy en wanneer u verblijft op het resort. Een baan die met de hand is gemaakt tot een waar kunstwerk. Diverse banen proberen hier enigszins op te lijken (Dutch & International bijvoorbeeld) maar komen in geen velden of wegen in de buurt. Wordt ook wel gezien als de mooiste golfbaan van heel Afrika en staat op Nr. 30 in de Golf Digest voor banen buiten Amerika. Enige nadeel is wel dat hij zeer aan de prijs is!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/73 6930 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Pezula Golf Club

De starter geeft het al aan. Don’t mind your score…, just enjoy! Hieruit blijkt ook wel dat dit een van de lastigste en meest uitdagende banen van Zuid-Afrika. Vele hoogteverschillen en lastige greens. Daarnaast wordt je ook nog eens afgeleid door de prachtige uitzichten of groepen bavianen. Ga ook niet je bal zoeken in de rough vanwege de eventuele slangen maar dit geldt op vele banen. En dan natuurlijk de meest gefotografeerde hole van Zuid-Afrika… allemaal bunkers met de woeste zee op de achtergrond… Net als Simola een ‘must play’!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6355 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Pinnacle Point Beach & Golf Resort

Er schijnt door diverse Amerikanen te worden aangegeven dat Pinnacle Point mooier is dan Pebble Beach waaronder ook de par-3 7e hole! Deze baan gelegen op diverse kliffen is waanzinnig mooi. De eerste 3 holes zijn redelijk en gaan naar het hoogste punt waarvandaan je geweldige uitzichten hebt. Daarna zijn de holes stuk voor stuk juweeltjes. Zeer uitdagende baan, zelfs voor de gevorderde spelers. Als er wind staat haast niet te doen maar dat hoort er nu eenmaal bij. Neem in ieder geval voldoende ballen mee en hier geldt hetzelfde als op Pezula: Don’t mind your score…, just enjoy! Wel jammer dat de baan in Mosselbaai ligt en daardoor wat ver uit de meeste routes ligt…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6465 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Simola Golf & Country Club

Een geweldige golfbaan ontworpen door Jack Niclaus. Een grote hoeveelheid aan uitdagingen op deze heuvelachtige baan (buggy verplicht) waarvan de meeste bunkers. Een erg lastige baan, zeker als je hem voor het eerst speelt. Op diverse plekken in de baan heb je geweldige uitzichten over de rivier en zelfs richting de oceaan. Halfway house is verplicht maar zit in de prijs. Een mooi clubhuis en heerlijk eten in het restaurant. Een must play!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6318 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Swellendam Golf Course

Verwacht geen “Augusta National” van deze 9 holes golfbaan… Toch is het een leuke baan zoor zo’n klein stadje als Swellendam. Deze golfbaan ligt wat hoger tegen de bergen aan en daardoor heb je mooie uitzichten over het stadje en de groene vallei. Fairways zijn best ok en de greens zijn zeker snel en nooit recht. Hou hier rekening mee bij downhill puts want ze blijven rollen! Een aantal zeer uitdagende holes. Je kunt deze baan door verschillende tees overigens in 2 lussen spelen zodat je toch 18 holes speelt. In ieder geval een leuke afwisseling op bijvoorbeeld de route van Kaapstad / Hermanus naar Knysna…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
09/36 2875 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Ervaringen van Golfers

Onze golfvakantie naar Hilton Vilamoura was super. Heerlijk hotel, heerlijk ontbijt, heerlijke golfbanen nabij. Zelfs het weer was goed verzorgd… Tot snel weer!
door Dhr. van Hooff
Zeer goed verzorgde week gehad bij “Penina Golf Resort”. Hotel was erg goed geregeld, huurauto ook zeer soepel via Sunny Cars. Golfbaan ter plekke niet echt spectaculair maar wel wel fijn dat je deze “unlimited” kunt spelen. Met mijn hcp. eigenlijk niet mogelijk maar wel geregeld door Golf Expedition.
door Dhr. Holtman
Geweldig weekend gehad met de mannen bij Las Colinas Golf & Country Club. De hele groep was zeer tevreden over de appartementen en de golfbanen. Alleen “Real Campoamor” lag er de laatste dag vreselijk bij… Daar gestopt na 3 holes en bij Alicante een andere baan gespeeld. E.e.a. echter zeer netjes afgehandeld door Golf Expedition. Volgend jaar weer!
door Groep Bollen (20 personen)
Last-minute richting Lissabon geboekt en verbleven bij “Onyria Edition Hotel” in Cascais. Wat een geweldig hotel… Michel weet dat we wat gewend zijn maar dit was in een woord perfect. Precies wat we wilden en dat zeer snel geregeld. Uit de kunst! Mevr. de Vries, mei 2015
door Mevr. de Vries
Heerlijke shortbreak gehad bij Henri-Chapelle. Scherpe prijs voor wat je krijgt en dan inclusief gratis buggy’s. Zeker voor herhaling vatbaar.
door Dhr. Deurwaarder
Competitie special gebruikt. Le Manoir Hotel was weer prima alleen de banen waren wel iets minder als verwacht… Met name La Mer Course werd aan gewerkt… Maar de prijs kwaliteit verhouding was nog steeds prima!
door Competitieteam regio Eindhoven

Vragen? Stel ze direct

  Naam

  E-mailadres

  Vragen / Opmerkingen:

  Of bel naar +31(0)61 43 79 228 of +31 (0)23 - 822 11 24

  Compare listings

  Vergelijken