Club de Golf Las Ramblas de Orihuela

Golfbanen Spanje – Club de Golf Las Ramblas de Orihuela ofwel “Las Ramblas” is één van de meest uitdagende golfbanen die er is. Vele blinde schoten, ravijnen, hoogteverschillen, je kunt het zo gek niet bedenken. De een vindt het niks (al die ballen kwijt) de ander vindt het geweldig, je gaat je er in elk geval niet vervelen! Hole 1 begint al goed met een drive vanaf hoogte richting een soort en met dogleg. Hole 4 is de geweldigste Par-5 die ik ken met 2 ravijnen overdwars die je op vele manieren kunt spelen, echter om voor eagle te gaan is er maar 1… Gewoonweg een must play! in combinatie met La Finca Golf Resort aantrekkelijk geprijsd!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5718 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Golf La Finca

Golfbanen Spanje – Golf La Finca is de golfbaan gelegen bij het “La Finca Golf & Spa Resort” waardoor je ook diverse huizen en villa’s ziet. Een heerlijke golfbaan om te spelen met diverse uitdagingen zonder te moeilijk te zijn. Iedereen kan hier een goede score neerzetten maar het is wel handig om de baan vaker gespeeld te hebben. Er zitten een aantal aardige hoogteverschillen in, heel wat afwisselingen tussen de holes en diverse waterhindernissen. Er zijn brede meestal goed onderhouden fairways en de greens zijn mooi en groot. Een buggy kan wel lekker zijn, mede vanwege een aantal aardige klimmen en wat lengte tussen de verschillende tees.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6032 m GVB 3_vlag 2_vlag

Golf Villamartin

Golfbanen Spanje – Golf Villa Martin hoort tot dezelfde groep (Golf Quara) als La Finca Golf en Las Ramblas. Het is de oudste golfbaan uit de directe omgeving en daardoor zeer volwassen met mooie oude olijfbomen. De baan ligt in een woonwijk met villa’s en je denkt ook eerst dat er geen golfbaan kan liggen. Toch is het een verrassend leuke golfbaan die zeker in combinatie met een verblijf bij “La Finca Golf Resort” een aanrader is (dan extra voordelig). Greens zijn over het algemeen goed, fairways en teeboxen kunnen wel eens verschillend zijn. Practice is minder verzorgd. Toch een erg leuke golfbaan voor de afwisseling!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6037 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

La Manga Golf Club – North Course

Golfbanen Spanje – La Manga Golf Club – North Course is de meest toegankelijke golfbaan van de 3 aanwezige golfbanen van “La Manga Club” gelegen niet ver van Cartagena, bij schiereiland “La Manga”.  Wel iets smallere fairways als de “South Course” maar wel met grotere greens. De greens hebben vaak meerdere plateau’s waardoor het putten een belangrijke factor is op deze golfbaan. De baan is verder niet uitzonderlijk moeilijk en het onderhoud is van hoog niveau. De prijs voor greenfee spelers is hoog maar in combinatie met een verblijf in het hotel zijn er mooie aanbiedingen te realiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5429 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

La Manga Golf Club – South Course

Golfbanen Spanje – La Manga Golf Club – South Course is de echte “Championship Course” van de 3 aanwezige golfbanen van “La Manga Club”.  Een lange vlakke Par-73 golfbaan met voldoende uitdagingen vanwege z’n lengte, zeker op de par-3’s (van meer dan 200 meter). Brede fairways en diverse waterhindernissen maken het een uitdaging voor de hoge en lage handicappers. Er zijn reeds vele toernooien in de jaren gehouden op deze baan zoals “Spaanse Opens” en “PGA Championships”. Als greenfee speler nogal aan de prijs maar in combinatie met het hotel goed te doen.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/73 6127 m GVB 3_vlag 4_vlag 4_vlag

La Manga Golf Club – West Course

Golfbanen Spanje – La Manga Golf Club – West Course is voor velen de mooiste golfbaan van de 3 aanwezige golfbanen van “La Manga Club”. Dit komt waarschijnlijk ook omdat deze niet verder kan afwijken van een doorsnee “Nederlandse” golfbaan. Veel hoogteverschillen, blinde schoten, ravijnen en zeer veel bomen rondom. Een grote uitdaging voor alle golfers. Door z’n lay-out de heuvels in erg leuk om te spelen en zeker ook enigszins verkoelend in de schaduw van de vele bomen op de heetste dagen. Deze West Course en Golf Club Las Ramblas (op 50 km) lijken eigenlijk wel op elkaar. Ook hier geldt dat de prijzen prima zijn wanneer u verblijft in het aanwezige hotel.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5689 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Las Colinas Golf & Country Club

Golfbanen Spanje – Las Colinas Golf Club is een nieuwe top golfbaan in de omgeving rondom Alicante, nabij Torrevieja. Het maakt onderdeel uit van het hoogstaande Las Colinas Golf Resort met moderne appartementen en prachtige villa’s. De baan is een echte championship course en wordt gebruikt voor de Q-school van de Europese tour. Gewoonweg genieten van hole 1 t/m 18 met zeer veel afwisseling, voldoende uitdaging en perfect onderhoud. Echt een klasse baan met dito service. Op driving range opgestapelde ballen en gewoon van gras slaan zoals het hoort. Een must play en in combinatie met een verblijf in een van de appartementen zeer aantrekkelijk geprijsd!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5587 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Real Club de Golf Campoamor

Golfbanen Spanje – Real Club de Golf Campoamor is een heerlijke golfbaan om te spelen. Mooie glooiende holes met zeer brede fairways waarbij een buggy niet echt noodzakelijk is maar op hete dagen wel fijn. Een golfbaan die echt voor iedereen zeer goed bespeelbaar is, van hoge tot lage handicapper. De 2e 9-holes is net iets uitdagender (minder appartementen in zicht) dan de eerste zodat de laatste holes nog wel even al uw concentratie vragen voor een goede score. Onderhoud is aan het verbeteren. Na de Par-5 18e hole iets omhoog heeft u vast wel een heerlijke verfrissing verdient op het magnifieke terras van het clubhuis / restaurant / hotel. Het eten en drank is hier erg goed in orde en u heeft een koninklijk uitzicht richting zee!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6056 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag

Ervaringen van Golfers

Onze golfvakantie naar Hilton Vilamoura was super. Heerlijk hotel, heerlijk ontbijt, heerlijke golfbanen nabij. Zelfs het weer was goed verzorgd… Tot snel weer!
door Dhr. van Hooff
Zeer goed verzorgde week gehad bij “Penina Golf Resort”. Hotel was erg goed geregeld, huurauto ook zeer soepel via Sunny Cars. Golfbaan ter plekke niet echt spectaculair maar wel wel fijn dat je deze “unlimited” kunt spelen. Met mijn hcp. eigenlijk niet mogelijk maar wel geregeld door Golf Expedition.
door Dhr. Holtman
Geweldig weekend gehad met de mannen bij Las Colinas Golf & Country Club. De hele groep was zeer tevreden over de appartementen en de golfbanen. Alleen “Real Campoamor” lag er de laatste dag vreselijk bij… Daar gestopt na 3 holes en bij Alicante een andere baan gespeeld. E.e.a. echter zeer netjes afgehandeld door Golf Expedition. Volgend jaar weer!
door Groep Bollen (20 personen)
Last-minute richting Lissabon geboekt en verbleven bij “Onyria Edition Hotel” in Cascais. Wat een geweldig hotel… Michel weet dat we wat gewend zijn maar dit was in een woord perfect. Precies wat we wilden en dat zeer snel geregeld. Uit de kunst! Mevr. de Vries, mei 2015
door Mevr. de Vries
Heerlijke shortbreak gehad bij Henri-Chapelle. Scherpe prijs voor wat je krijgt en dan inclusief gratis buggy’s. Zeker voor herhaling vatbaar.
door Dhr. Deurwaarder
Competitie special gebruikt. Le Manoir Hotel was weer prima alleen de banen waren wel iets minder als verwacht… Met name La Mer Course werd aan gewerkt… Maar de prijs kwaliteit verhouding was nog steeds prima!
door Competitieteam regio Eindhoven

Vragen? Stel ze direct

  Naam

  E-mailadres

  Vragen / Opmerkingen:

  Of bel naar +31(0)61 43 79 228 of +31 (0)23 - 822 11 24

  Compare listings

  Vergelijken