Belas Clube de Campo

Golfbanen Portugal – Belas Clube de Campo is een onderschatte golfbaan. De baan gaat het niet halen bij Oitavos of Penha Longa maar is wel leuk om te spelen en vaak best rustig. Het is een uitdagende baan waarbij met name de eerste 9-holes het leukste zijn vanwege de hoogteverschillen en de glooiende fairways. Men is bezig om het onderhoud weer op goed niveau te krijgen. Een buggy kan van pas komen vanwege de hoogteverschillen maar met name ook de afstand tussen sommige holes. Al met al een leuke baan om te spelen wanneer je in de omgeving van Lissabon, Estoril, Cascais langer verblijft…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6065 m GVB 3_vlag 2_vlag

Golf do Estoril

Golfbanen Portugal – Golf do Estoril is een klassieke historische golfbaan met dito clubhuis waar je je waant in de jaren 30 maar op een positieve manier. Een korte maar uitdagende bos golfbaan nabij de kust met prachtige fairways en bijzonder snelle greens. De fairways zijn smal en er is veel hoogteverschil dus e.e.a. vereist accuratesse. De holes zijn niet al te lang dus veel is te bespelen met ijzers wat misschien maar goed is ook anders ben je wellicht veel aan het zoeken. Na hole 9 een klein barretje voor wat versnaperingen en na hole 16 een taxi die je eventueel de steile helling op helpt… Zeker een aanrader om te spelen!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/69 5023 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Lisbon Sports Club

Golfbanen Portugal – Lisbon Sports Club is een klassieke historische golfbaan met veel Engelse invloeden. De baan ligt dichtbij Belas Clube de Golf. Het is een korte baan met zeer veel diversiteit en best heel wat hoogteverschil. De verschillende holes met smalle fairways, veel bomen en een slingerend beekje maken deze baan ondanks z’n lengte niet gemakkelijk. Accuratesse en concentratie blijven nodig t/m het einde. Qua onderhoud minder als een aantal van de andere banen maar toch leuk om gespeeld te hebben. Prijstechnisch best interessant…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/69 4994 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Oitavos Dunes

Golfbanen Portugal – Oitavos Dunes is een rijzende ster aan het firmament. Een prachtige links golf course die ondanks z’n jonge leeftijd snel de top 100 van mooiste golfbanen van de wereld binnendrong op plaats 68 en reeds 2e staat op de ranglijst van golfbaan op vasteland Europa! een must play wanneer u in deze regio verblijft. De golfbaan biedt u een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. De baan is goed te lopen en dat is ook aan te raden want de prijs van een buggy is erg hoog. Greenfees in combinatie met een arrangement via Golf Expedition zijn goed te overzien en dan een genot om meerdere malen te spelen.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5809 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Penha Longa Golf Club

Golfbanen Portugal – Penha Longa Golf Club is een zeer mooie golfbaan waarvan alleen al de entree geweldig is! De baan heeft veel uitdagingen met name door veel hoogteverschillen. Eerste en laatste gedeelte in een mystiek bos gelegen, zeker als er nog wat mist hangt. Rond hole 8 t/m 12 hoor je (en zie je soms) duidelijk het circuit van Estoril wat eigenlijk niet verkeerd is… Baan is niet heel lang maar wel moeilijk in te schatten. Vanaf 2014 kunnen de lussen van de 18 holes Atlantic Course en de 9-holes Monastry Course worden gecombineerd. Verder is het resort, hotel en clubhuis ook van zeer hoge kwaliteit!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5524 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Pestana Beloura Golf

Golfbanen Portugal – Pestana Beloura Golf Club is een prima golfbaan echter ligt wat afgelegen in een villawijk met ook een bedrijventerrein. Het is niet echt een uitdagende golfbaan wat deze baan ook goed te doen maakt voor hoge handicappers. De fairways en de greens zijn goed en zeker beter als de meeste golfbanen in Nederland maar niet top. Een leuke golfbaan om in te komen voor het echte werk… De baan maakt onderdeel uit van het “Pestana Beloura Golf Resort” en grenst daarom ook aan het hotel dat redelijk is maar niet meer dan dat. De prijs voor de greenfees zijn echter ook wel interessanter dan de top-golfbanen uit deze omgeving…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/73 5498 m GVB 3_vlag 4_vlag 4_vlag

Quinta da Marinha Golf Club

Golfbanen Portugal – Quinta da Marinha Golf Club is een prima golfbaan maar legt het af tegen bijvoorbeeld Oitavos, Penha Longa of Golf do Estoril. Het is een echte “resort” golfbaan die vaak wat drukker is door de hotelgasten van Quinta da Marinha Golf Resort. De baan loopt wel fijn en heeft een aantal mooie holes nabij de kustlijn. Verder diverse holes die op elkaar lijken en daardoor iets “saai” kan aandoen. Overigens prima fairways en greens! Zeker een aanrader om te spelen in combinatie met een arrangement via Golf Expedition. De losse greenfee is nogal aan de hoge kant. Het is wel een hele bekende baan / resort vandaar dat ze de hogere bedragen kunnen vragen…

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5479 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Ervaringen van Golfers

Onze golfvakantie naar Hilton Vilamoura was super. Heerlijk hotel, heerlijk ontbijt, heerlijke golfbanen nabij. Zelfs het weer was goed verzorgd… Tot snel weer!
door Dhr. van Hooff
Zeer goed verzorgde week gehad bij “Penina Golf Resort”. Hotel was erg goed geregeld, huurauto ook zeer soepel via Sunny Cars. Golfbaan ter plekke niet echt spectaculair maar wel wel fijn dat je deze “unlimited” kunt spelen. Met mijn hcp. eigenlijk niet mogelijk maar wel geregeld door Golf Expedition.
door Dhr. Holtman
Geweldig weekend gehad met de mannen bij Las Colinas Golf & Country Club. De hele groep was zeer tevreden over de appartementen en de golfbanen. Alleen “Real Campoamor” lag er de laatste dag vreselijk bij… Daar gestopt na 3 holes en bij Alicante een andere baan gespeeld. E.e.a. echter zeer netjes afgehandeld door Golf Expedition. Volgend jaar weer!
door Groep Bollen (20 personen)
Last-minute richting Lissabon geboekt en verbleven bij “Onyria Edition Hotel” in Cascais. Wat een geweldig hotel… Michel weet dat we wat gewend zijn maar dit was in een woord perfect. Precies wat we wilden en dat zeer snel geregeld. Uit de kunst! Mevr. de Vries, mei 2015
door Mevr. de Vries
Heerlijke shortbreak gehad bij Henri-Chapelle. Scherpe prijs voor wat je krijgt en dan inclusief gratis buggy’s. Zeker voor herhaling vatbaar.
door Dhr. Deurwaarder
Competitie special gebruikt. Le Manoir Hotel was weer prima alleen de banen waren wel iets minder als verwacht… Met name La Mer Course werd aan gewerkt… Maar de prijs kwaliteit verhouding was nog steeds prima!
door Competitieteam regio Eindhoven

Vragen? Stel ze direct

  Naam

  E-mailadres

  Vragen / Opmerkingen:

  Of bel naar +31(0)61 43 79 228 of +31 (0)23 - 822 11 24

  Compare listings

  Vergelijken