Alsace Golf Links

Alsace Golf Links (voorheen Alsace Golf Club), is vredig en landelijk gelegen zo’n 20 km ten zuiden van Colmar. De golfbaan heeft een links-stijl ontwerp, maar met vele waterhindernissen, wat een gezonde uitdaging met zich meebrengt voor spelers van elk niveau. Je kunt tijdens het spelen genieten van een panoramisch uitzicht op de bergen van de Vogezen en omringende wijndorpjes. Toch heeft de baan zelf weinig hoogteverschillen en is daardoor goed te lopen. Het clubhuis is overigens prachtig gesitueerd in een historische watermolen.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6270 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Alsace-Golf-Club

Golf d’Ammerschwihr

Gelegen in de Elzas, in het hart van de ‘Route des Vins’, nabij Colmar en Strasbourg. Golf d’Ammerschwihr biedt een 18 holes baan in een buitengewoon kader, tussen wijngaarden en bossen. De baan zelf is in 1990 aangelegd door Robert Berthet. Het is geen lange baan met z’n lengte van 5385 meter, maar redelijk geonduleerd en daardoor een parcours met karakter. Het is deze diversiteit die de baan geliefd maakt bij spelers van elk niveau.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/70 5100 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-dAmmerschwir

Golf Club des Bouleaux

Golf Club des Bouleaux ligt op steenworpafstand van Mulhouse en ligt tussen bos en water. Het is een vlakke baan die zeker zal aanspreken bij natuurliefhebbers mede ook door z’n kalmte. Vanwege de vele bomen langs de fairways is precisie vereist, met name voor de 2e slag. Toch is deze baan zeer goed te spelen voor spelers van ieder niveau. Met name tijdens hete zomerdagen is het hier heerlijk spelen vanwege de koele beschutting van de eeuwenoude bomen.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5772 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-des-Bouleaux

Golf de la Wantzenau

Op ongeveer 10 km van Strasbourg ligt Golf de la Wantzenau langs een bosrijke regio nabij de Rijn. Ook hier zijn het niet de bomen maar het vele water dat de meeste moelijkheden met zich meebrengt. Daarnaast zijn er diverse strategisch geplaatste bunkers op de fairways en rondom de goed onderhouden greens. Een veelzijdige nette golfbaan, met een karakteristiek Elzasser clubhuis, waarbij het water een integraal deel uitmaakt van het geheel.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6173 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-de-la-Wantzenau

Golf de LaLargue

Deze glooiende golfbaan ligt dichtbij Duitsland en Zwitserland en is de zuidelijkste baan van de Elzas. Golf de LaLargue is gelegen in een prachtig bos waar u kunt genieten van volkomen rust. De fairways worden geflankeerd door vijvers en onderbroken door een riviertje. Het is zeker een moeilijke golfbaan met veel uitdaging waarover nog veel nagepraat kan worden in het hoger gelegen clubhuis met prachtig uitzicht over de baan.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6142 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-de-Lalargue

Golf International de Soufflenheim Baden-Baden

Deze luxe en daardoor wat duurdere golfbaan is ontworpen door Bernard Langer en ligt wat meer in het Noorden van de Elzas (tussen Strasbourg en Kalsruhe) maar is zeker de moeite waard. Oude bossen omringen de baan maar met name het vele water (van de boven-Rijn) maakt dit een lastige baan. Golf International de Soufflenheim Baden-Baden is een echte championship course maar toch toegankelijk voor alle niveau’s.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6361 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-International-Soufflenheim

Golf Le Kempferhof

Golf Le Kempferhof is ontworpen en aangelegd in 1989 door de fameuze architect Bob van Hagge. Het is gelegen in een 85 hectare groot beschermd natuurgebied en is een aantal maal hoog geeindigd in de Peugeot Golf Guide. In 2001 stonden ze bij de 30 mooiste golfbanen van continent Europa en in 2005 als 2de baan van Frankrijk. Het is een moeilijke uitdagende baan, waar bal-controle en precisie-spel van groot belang zijn, ondanks de redelijk grote greens. Er zijn zeer veel hazards, met erg veel water, maar geen van de hazards zijn verdekt opgesteld. Het is een geweldige baan in een prachtige regio.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5613 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-Le-Kempferhof-3

Ervaringen van Golfers

Onze golfvakantie naar Hilton Vilamoura was super. Heerlijk hotel, heerlijk ontbijt, heerlijke golfbanen nabij. Zelfs het weer was goed verzorgd… Tot snel weer!
door Dhr. van Hooff
Zeer goed verzorgde week gehad bij “Penina Golf Resort”. Hotel was erg goed geregeld, huurauto ook zeer soepel via Sunny Cars. Golfbaan ter plekke niet echt spectaculair maar wel wel fijn dat je deze “unlimited” kunt spelen. Met mijn hcp. eigenlijk niet mogelijk maar wel geregeld door Golf Expedition.
door Dhr. Holtman
Geweldig weekend gehad met de mannen bij Las Colinas Golf & Country Club. De hele groep was zeer tevreden over de appartementen en de golfbanen. Alleen “Real Campoamor” lag er de laatste dag vreselijk bij… Daar gestopt na 3 holes en bij Alicante een andere baan gespeeld. E.e.a. echter zeer netjes afgehandeld door Golf Expedition. Volgend jaar weer!
door Groep Bollen (20 personen)
Last-minute richting Lissabon geboekt en verbleven bij “Onyria Edition Hotel” in Cascais. Wat een geweldig hotel… Michel weet dat we wat gewend zijn maar dit was in een woord perfect. Precies wat we wilden en dat zeer snel geregeld. Uit de kunst! Mevr. de Vries, mei 2015
door Mevr. de Vries
Heerlijke shortbreak gehad bij Henri-Chapelle. Scherpe prijs voor wat je krijgt en dan inclusief gratis buggy’s. Zeker voor herhaling vatbaar.
door Dhr. Deurwaarder
Competitie special gebruikt. Le Manoir Hotel was weer prima alleen de banen waren wel iets minder als verwacht… Met name La Mer Course werd aan gewerkt… Maar de prijs kwaliteit verhouding was nog steeds prima!
door Competitieteam regio Eindhoven

Vragen? Stel ze direct

  Naam

  E-mailadres

  Vragen / Opmerkingen:

  Of bel naar +31(0)61 43 79 228 of +31 (0)23 - 822 11 24

  Compare listings

  Vergelijken