Brabantse Golf

Golfbanen België – Brabantse Golf is een prima parkbaan met veel afwisseling tussen lange en korte holes. Hier en daar wat waterhindernissen maar niet altijd in spel. Goed te spelen voor spelers van ieder niveau. Onderhoud wordt steeds beter. Er is wel wat geluidsoverlast van diverse vliegtuigen en de autoweg die bijvoorbeeld bij hole 7 bijna in het spel komt… Goed nieuw terrase met vriendelijke bediening. Een erg leuke golfbaan maar voor Belgische begrippen geen top-baan.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5652 m GVB 3_vlag 2_vlag
Golfbanen-Belgie-Brabantse-Golf

Golf Chateau de la Bawette

Golfbanen België – Golf Chateau de la Bawette is een mooi gelegen en uitdagende golfbaan. Een juiste afwisseling van brede en smalle faiways. Prima onderhouden golfbaan met goede afslagplaatsten, fairways en greens. Over de gehele baan zijn best heel wat hoogteverschillen waaronder zeker op hole 10 en 18. Met name de 2e 9-holes zijn spectaculair met de nodige moeilijkheden. Het clubhuis is niet echt veel maar de caddymaster is weer zeer vriendelijk. Behoort zeker tot de betere Golfbanen België.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5764 m GVB 4_vlag 4_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-Chateau-de-la-Bawette-2

Golf Chateau de la Tournette – English Course

Golf Chateau de la Tournette – English Course is de 2e baan van dit golfcomplex en doet in principe niet onder voor de USA Course. Wellicht een tikkie minder spectaculair en iets meer “open”. Net als de USA course geweldig onderhouden en supersnelle greens. Een geweldige baan die je gewoon een keer gespeeld moet hebben. Liefst allebei de courses met daarna een lunch in het prachtige clubhuis / op het heerlijke terras. Een heerlijke ervaring om te spelen op wellicht wel de beste golfbanen van België!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/71 5642 m GVB 4_vlag 4_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-Chateau-de-la-Tournette-English-Course

Golf Chateau de la Tournette – USA Course

Golf Chateau de la Tournette – USA Course is een geweldige baan in een prachtige setting. Alleen al de aankomst bij het clubhuis vertelt u dat u iets speciaals staat te wachten. 2 prachtige 18-holes golfbanen waarvan de USA course wellicht nog wel de meest uitdagende baan is. Zeer veel afwisseling met diverse hoogteverschillen. zeer goed onderhouden met snelle greens die je in Nederland bijna niet tegenkomt. Toch zijn er goede scores te halen wanneer je ook door hole 11 t/m 14 komt die (mentaal) best heel pittig zijn. Hole 15 tm 18 zijn weer een prachtig sluitstuk van een van de mooiste golfbanen van België.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5621m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag

Golf Club d’Hulencourt

Golfbanen België – Golf Club d’Hulencourt is een chique baan met een wat hogere greenfee maar desondanks wel de moeite waard. Deze baan is wellicht niet zo uitdagend als Chateau de la Tournette of 7 Fontaines maar is een wat meer “open” baan (niet al te veel bomen) met geweldig onderhoud en zeer veel rust. Er zijn maar weinig leden dus is er voldoende ruimte. Een aantal hoogteverschillen maar ondanks dat toch goed te lopen. Wellicht wel de snelste greens van België. Het clubhuis is wat je verwacht van een echte ledenclub maar is veelal leeg. Ook hier vriendelijke bediening.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5751 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-Club-dHulencourt

Golf de 7 Fontaines – La Foret Course

Golf de 7 Fontaines – La Foret Course is uitgeroepen tot mooiste golfbaan van België in 2013 op leadingcourses.nl. Geweldige bosbaan met smalle holes, veel afwisseling, super greens ofwel gewoonweg genieten! Een korte baan waar je accuraat moet zijn maar je moet hem gewoon een keer gespeeld hebben net als z’n zusje “Golf de 7 Fontaines – Le Chateau Course”. Van de 36 holes zijn echter diegene van de Foret Course net favoriet en daardoor vaak iets drukker. Onderhoud op beide banen is magnifiek en daarom een lust voor het oog. In de weekeinden in mei, juni, en september starten mogelijk na 14.30 in verband met de leden.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/69 4870 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-de-7-Fontaines-La-Foret-Course

Golf de 7 Fontaines – Le Chateau Course

Golfbanen België – Le Chateau Course van Golf de 7 Fontaines behoort samen met z’n zusje “La Foret Course” tot de mooiste golfbanen van België. De een zal de blinde schoten van La Foret (par 69) op prijs stellen en de ander de iets ruimere lay-out van Le Chateau Course als zijnde een volwaardige par 72 baan. Ook Le Chateau Course is geweldig onderhouden met supersnelle greens en veelal iets rustiger dan La Foret Course. Zeker niet gemakkelijk voor golfers met een “draw” vanwege de dog-legs die meestal links-af gaan… Beste is om beide banen te spelen in combinatie met de scherpe aanbiedingen die wij u kunnen bieden!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5573 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-de-7-Fontaines-Le-Chateau-Course

Golf de l’Empereur

Golfbanen België – Golf de l’Empereur is wellicht een wat onderschatte golfbaan. Ondanks het wat meer “open” karakter is er toch voldoende uitdaging en afwisseling, met name door de lengte van de baan en de hoogteverschillen. De afslagen en de greens liggen vaak verhoogd t.o.v. de fairways. Het is zeker een baan voor mensen die de “driver” niet schuwen. Onderhoud is qua fairways zeer goed alleen kunnen de greens soms iets beter. Je kunt er genieten van mooie uitzichten. Terras van clubhuis ook aangenaam na een vermoeiende ronde (vanwege hoogteverschillen) dus al met al een heerlijk dagje uit!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5702 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-de-lEmpereur-2

Golf de Louvain-La-Neuve

Golfbanen België – Golf de Louvain-La-Neuve is een parkbaan met niet al te veel afwisseling / uitdaging. Het is een golfbaan met lange fairways en prima greens. De teeboxen kunnen soms iets slordig overkomen en het algemene onderhoud is op andere banen in deze regio beter. Na hevige regenval kan het wat modderig zijn en in de zomer juist wat meer uitgedroogde greens. Toch loopt de baan lekker en zijn met name de 2e 9-holes het leukst. Het restaurant / terras biedt na je ronde wel een gezellige sfeer.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6047 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Frankrijk-Golf-du-Medoc-Les-Vignes-Course

Golf de Pierpont

Golfbanen België – Golf de Pierpont is ook een onderschatte baan. Deze golfbaan die te midden van uitgestrekte landerijen ligt is te typeren als een “inland linksbaan”. Laat het open karakter van deze baan u niet denken dat het een makkelijke baan is. De baan heeft heel wat lengte en als er wind staat heeft deze op elke hole vat op de bal. De rough is niet meer zo hoog als voorheen wat scoren wel goed mogelijk maakt, zeker ook voor de hoge handicappers. Het clubhuis zelf is niet luxe maar het terras daarentegen heerlijk. U kunt hier ook overnachten in het hotel wat wij graag voor u verzorgen!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5850 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-de-Pierpont-2

Golf de Rigenée

Golfbanen België – Golf de Rigenée is een baan die steeds beter wordt. Het onderhoud is in ieder geval geweldig goed met mooie teeboxen en snelle greens. Doordat het een weidse baan is zonder al te veel hoogteverschillen is de uitdaging wat minder dan op sommige van de andere Belgische banen. Wel een kwalitatieve baan dus welke heerlijk te lopen is. In de zomer kan de rough nog wel hoger zijn dus hou daar wel rekening mee. Verder een goede keuken en vriendelijke bediening.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6062 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-de-7-Fontaines-La-Foret-Course

Golf du Bercuit

Golfbanen België – Golf du Bercuit is een prachtige uitdagende golfbaan op een domein met vele villa’s waar u zich aan kunt vergapen. Het is een baan die vlak begint maar daarna toch best heel pittig met diverse hoogteverschillen. Een buggy kan dan ook wenselijk zijn. Diverse lastige holes met soms smalle fairways en snelle geonduleerde greens. Het onderhoud is erg goed maar dat zijn ze ook aan hun stand verplicht met de toch iets duurdere greenfees. Het clubhuis en terras zijn modern, grenzend aan een zwembad. De service is vriendelijk en de keuken is ook goed!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5573 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-du-Bercuit

Golf la Bruyere

Golfbanen België – Golf la Bruyere is een golfbaan die voor iedereen zeer toegankelijk is. Niet zo veel uitdaging vanwege de lange brede fairways zonder al te veel obstakels. De holes lijken wat veel op elkaar en zijn met name lang en rechtdoor. Ook de afwezigheid van bomen maken met name de wind als enige echte tegenspeler. De fairways zijn goed, de greens zijn zeer groot maar soms wat minder van kwaliteit. Een prima golfbaan om te spelen wanneer je het even gehad hebt met de zeer uitdagende en moeilijke golfbanen die deze regio rijk is! Overigens wel een zeer prettig ontvangst in clubhuis.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 6152 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golf-la-Bruyere

Golfclub Kampenhout

Golfbanen België – Golfclub Kampenhout ligt wat meer in de regio rond Leuven. Het is een golfbaan die niet al te uitdagend is maar wel lang. De holes lijken veel op elkaar en er liggen een aantal holes wel wat dicht bij elkaar. Een baan die prima te spelen is voor elk kaliber speler omdat de rough ook stukken lager is dan dat deze vroeger was. Vanwege de ligging dicht bij het vliegveld hoor je deze wel af en aan vliegen… Al met al een aardige golfbaan echter er zijn heel wat betere / mooiere golfbanen in de regio.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5864 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Golfclub-Kampenhout

Keerbergen Golfclub

Golfbanen België – Keerbergen Golfclub is een veelal onderschatte golfbaan. Een mooie en gevarieerde par-70 parkland course die langs het gelijknamige meer loopt. Hierdoor diverse uitdagende holes waar natuurlijk heel wat water in het spel komt. Zeer goed onderhouden tee-boxen, fairways en razendsnelle greens. Hier en daar ook mooie oude boompartijen die het plaatje helemaal compleet maken. Een aantal holes liggen wat dicht naast elkaar en let ook op voor de uitwerpselen van de vele ganzen. Maar buiten dat een topbaan om een keer te spelen. Het clubhuis en de service zijn ook super dus zeker een aanrader!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/70 5503 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Keerbergen-Golf-Club

Royal Waterloo Golfclub – Le Lion

Golfbanen België – Le Lion Course van Royal Waterloo Golfclub is 20 jaar jonger dan z’n grote zus Le Marache Course die in 1960 is ontworpen. Vanaf vele van de holes zie je de “Lion” waar de omgeving van Waterloo mede door bekend is. Deze golfbaan is iets meer open waardoor de wind meer invloed heeft op de bal. Een zeer goed onderhouden baan met mooie fairways en supersnelle greens. Door de baan is goed gebruik gemaakt van diverse hoogteverschillen. Een echte kwaliteitsbaan maar ondanks het feit dat deze iets voordeliger is als Le Marache, nog steeds stevig aan de prijs.

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5749 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Royal-Waterloo-le-Lion

Royal Waterloo Golfclub – Le Marache

Golfbanen België – De twee golfbanen van Royal Waterloo Golfclub zijn geweldig. Le Marache Course is de meest majestueuze en tegelijkertijd de duurste. Een echte Championship Course die grote namen heeft mogen plezieren zoals Gary Player, Arnold Palmer, Nick Faldo en Seve Ballesteros. Marache is een ruim opgezette golfbaan in een parkland achtige setting. In de voorzomer bloeien hier vele Rododendrons. Het is een fantastische baan met vele uitdagingen doch nooit oneerlijk. Onderhoud is zoals verwacht ook optimaal maar het heeft wel z’n prijs. Wij boeken graag uw greenfees in combinatie met een van onze golfarrangementen!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5724 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Royal-Waterloo-la-Marache

Winge Golf & Country Club

Golfbanen België – Winge Golf & Country Club is een speelse golfbaan nabij Leuven. Je begint met een zeer vlakke par-5 met water voor de green en daarna begint het spektakel van diverse hellingen en hoogteverschillen. Zeker hole 3 is bizar met een blinde drive tussen de bomen met veel helling en daarna als je met 2e slag nog goed ligt de approach naar een verscholen green… Daarna blijft het een uitdaging van jewelste. Sommigen zullen spreken van een wat meer “Mickey Mouse” baan… Toch wel erg gave holes en “beware” voor hole 17 en 18… Het onderhoud blijft iets achter en men is bezig met een nieuw modern clubhuis. Al met al kan een leuke ervaring!

Holes/Par Lengte Hcp m/v Uitdaging Glooiend Ligging Onderhoud
18/72 5781 m GVB 3_vlag 2_vlag 4_vlag 4_vlag
Golfbanen-Belgie-Winge-Golf-Country-Club

Ervaringen van Golfers

Onze golfvakantie naar Hilton Vilamoura was super. Heerlijk hotel, heerlijk ontbijt, heerlijke golfbanen nabij. Zelfs het weer was goed verzorgd… Tot snel weer!
door Dhr. van Hooff
Zeer goed verzorgde week gehad bij “Penina Golf Resort”. Hotel was erg goed geregeld, huurauto ook zeer soepel via Sunny Cars. Golfbaan ter plekke niet echt spectaculair maar wel wel fijn dat je deze “unlimited” kunt spelen. Met mijn hcp. eigenlijk niet mogelijk maar wel geregeld door Golf Expedition.
door Dhr. Holtman
Geweldig weekend gehad met de mannen bij Las Colinas Golf & Country Club. De hele groep was zeer tevreden over de appartementen en de golfbanen. Alleen “Real Campoamor” lag er de laatste dag vreselijk bij… Daar gestopt na 3 holes en bij Alicante een andere baan gespeeld. E.e.a. echter zeer netjes afgehandeld door Golf Expedition. Volgend jaar weer!
door Groep Bollen (20 personen)
Last-minute richting Lissabon geboekt en verbleven bij “Onyria Edition Hotel” in Cascais. Wat een geweldig hotel… Michel weet dat we wat gewend zijn maar dit was in een woord perfect. Precies wat we wilden en dat zeer snel geregeld. Uit de kunst! Mevr. de Vries, mei 2015
door Mevr. de Vries
Heerlijke shortbreak gehad bij Henri-Chapelle. Scherpe prijs voor wat je krijgt en dan inclusief gratis buggy’s. Zeker voor herhaling vatbaar.
door Dhr. Deurwaarder
Competitie special gebruikt. Le Manoir Hotel was weer prima alleen de banen waren wel iets minder als verwacht… Met name La Mer Course werd aan gewerkt… Maar de prijs kwaliteit verhouding was nog steeds prima!
door Competitieteam regio Eindhoven

Vragen? Stel ze direct

  Naam

  E-mailadres

  Vragen / Opmerkingen:

  Of bel naar +31(0)61 43 79 228 of +31 (0)23 - 822 11 24

  Compare listings

  Vergelijken